הצלחה מולקולרית: מסעדה השף החיפאית HFA הושקה בחמישי האחרון באירוע מדויק במיוחד

מסעדות שף מולקולריות עוררו בי תמיד מעט חשדנות: אחרי הכל כבר בשנות ה-80 סבי (כימאי במקצועו) חיבב עלי את התחום שהיא מבעיר לי את צלחת ארוחת הערב בלהבה כחולה גבוהה. סבתי הסבירה לי תמיד, בהיותה הבשלנית הטובה ביותר שהכרתי, שבישול הוא המון כימיה ופיזיקה ומדע בכלל. לכן שקם התחום, הייתי ספקנית כי הרגשתי שאני כבר יודעת הכל על זה. העניין עם בישול שף מולקולרי שהוא מדע שלא רק צריך להבין אותו אלא לחוות אותו. בחמישי האחרון טעמתי והרגשתי ואת הסיפור המלא אני מביאה לכם בכתבה זו.

השף שחר דבה עבד קשה בחמישי האחרון. המסעדה בעיר התחתית בחיפה שכבר הוכתרה זה מכבר, כמעוז הקולינריה הצפונית, הייתה עמוסה לעייפה באנשי חברה יפים, אורחים חשובים, עיתונאים, במסעדה המעוצבת בקפידה בסגנון ארט-דקו עם קריצות יוקרה נוצצות. המקום אגב, מציע גם גלריה לאירועים סגורים ומלוטשים. התפריט מציע החל מארוחת בוקר מרעננת עם קפה אכותי ועד לארוחת גורמה פיוז'ן בהשראות ים תיכוניות וצרפתיות.

למנה ראשונה נבחרו מגוון מנות פתיחה טעימות וקלילות שפותחות את התאבון אך לא מכבידות בינן סלט בשילוב גבינות צאן תוצרת חוץ,  מקפא דלעת וקישואים, טוסטונים בשילובים מעניינים וקרפציו סלמון.

20190704_20242220190704_20244020190704_20245520190704_202522

למנה עיקרית בחרתי סלמון שהגיע עם קרם כרובית עדין וברוקולי מנוקד בחמוציות וכמובן סלמון שהיו עשוי בדיוק כה רב ובעדינות כה רבה שהביס פשוט התגלש על הלשון ברכות נימוחה. חברתי יפה גביש הבלוגרית הלכה על סטייק בשילוב מעניין של שוקולד מריר נמס שהשילוב בינם יצר מנה מושחתת ומחבקת ויכולתי להבין את השיח המתלהב סביבו בשולחן. מדובר בחיתוך ועשייה מדויקת ושימוש בטעמים מפתיעים שאיכשהו הולכים יחד. ואני כותבת זאת כחובבת דגים דווקא.

20190704_20384220190704_20455420190704_20423720190704_203820

והקינוח… אחח בין צ'ייסרים מפנקים לגביעי שמפניה צוננת הגיעו הקינוחים על שולחן ביליארד או עם ברווזי אמבטיה, מלאי הומור אך עדיין שומרים על הטעמים המאוזנים והמעניינים.

המחירים אגב במקום לא מאלצים לקחת משכנתא שניה. בעל המקום רוצה להאכיל את כל העיר וממש לא אכפת לו לצאת ולהצהיר שאין צורך במחירים יומרניים. ככה זה שיש לך תפריט מנצח. וככה זה לפתוח את סוף השבוע בחיוך.

 

כתיבת תגובה

אתר מבית WordPress.com.

למעלה ↑