אמהות מבלות

טעם אוויר הרים צלול במטה יהודה: טעימת יינות ביקב צובה

פול דאב מנהל יקב צובה קיבל את פנינו. עוד בדרום אפריקה הוא ואביו ייצרו יינות וכעת הוא one men show. מארח באהבה את התיירים הרבים מהארץ והעולם שבאים להתארח ביקב בסופשבוע פורימי ארוך. לזה מגיש גבינה ולחמניות רכות שילוו את היין עליו נדבר ממש עוד מעט, לאלו מסביר על סוגי הענבים הגדלים ביקב ובין לבין מתפנה לספר לנו סיפור אהבה שבין אדם לכרם.

20190322_12013720190322_12003620190322_12002620190322_12010320190322_120053

יקב בוטיק מייצר פחות ממאה אלף בקבוקים בשנה, יקב צובה מייצר 60 אלף בקבוקי יין כשר, 60 אחוז מהם מיוצאים כתוצרת ישראלית איכותית במיוחד, השאר נמכרים ביקב, בחנויות בוטיק ובמסעדות נבחרות באיזור. אף אחד לא מחפש פה ייצור המוני. באומנות כמו באומנות, לא כמות היחידות הנמכרות קובעת אלא ערכן בפני עצמן. והיין פה הוא אומנות עבור אנשי היקב, ופול במיוחד. כל בקבוק הוא יצירת מופת עם דיוק רב באשר לאחוז הענבים ממנו הוא מורכב. והתוצאות לא מאחרות לבוא. היקב זוכה בפרסי טעימה של 2019 מטעם המגזין "winet".

img-20190323-wa002520190322_120149img-20190323-wa0017

אבל אנחנו באנו לטעום יין, ללגום ולספוג מהאווירה הקסומה במקום. בין היינות שטעמנו היו: סמיון סבניון , יין סירה 2014, קברנה סובניון 2015 ויין הדגל של המקום :מצודה 201 והיין החדש- טרסה 2016. כל היינות מתיישנים בחביות עץ אלון צרפתי אשר את חלקן ניתן לראות בסיור מהחלון. למי שלא יודע יישון של יין בחביות עץ אלון איכותיות משמעותי לארומה ולטעם של היין. אך לא רק. פול הסביר לנו בנוסף שהאדמה עליה גדלים הכרמים , אדמת טרה רוסה, בשילוב עם הבדלי טמפרטורות ובציר לילה שהענבים קרים מפיק את הטעם המיטבי מהענבים. כאשר התיישבנו לטעום הבנתי למה הכוונה. לדברי פול דאב השוק הישראלי מעדיף יין אדום גם בשל תרבות היין וגם מסיבות דתיות (יין קידוש). אני אישית דווקא חובבת יין לבן אך הוא לא יכל להתחרות בבקבוק יין מצודה שהיה ארומטי ועשיר בטעם וכמובן שבחרנו לקחת אותו הביתה לקראת פסח הקרוב. 

img-20190323-wa0016

בנוסף להסברים ניתן במקום להזמין טעימות של פלטת גבינות מקומית לצד ירקות רעננים וחוויה כללית של שירות ואירוח של יקב בינלאומי תוף שמירה על הטעם הישראלי-מקומי הייחודי. ביקור ביקב כולל סיור והסבר על ההיסטוריה של המקום ותהליך ייצור היין לצד טעימה של 4 יינות. בעלות של 55 ש"ח לאדם (עם הנחה לקבוצות המונות 10 איש ומעלה). ניתן לערוך אף אירועי בוטיק במקום או להזמין כיבוד/ קייטרינג עשיר לאירוח בלתי נשכח. יש לציין כי המקום כשר.

שעות פתיחה (בתיאום מראש)
ימי א'  עד  ה' 10:00    עד  16:00
ימי שישי: 10:00 עד  14:00
שבת: סגור

לפרטים נוספים והזמנות : הזמנות 02-5347000 והמייל:  hotel@tzuba.co.il

כמו כן מומלץ לעקוב אחרי עמוד הפייסבוק המציע סיפורים ומידע מרתק לחובבי יין באשר הם

 

3 תגובות על ״טעם אוויר הרים צלול במטה יהודה: טעימת יינות ביקב צובה״

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s